Sirvoys channel manager kan kobles opp mot Airbnb for å importere bookinger og automatisk oppdatere romtilgjengelighet og priser.

Tips: Supportteamet vårt kan bistå med å sette dette opp. Ta kontakt med oss gjennom chatten eller avtal en gratis videokonferanse.

Før du setter i gang:

 • Opprett en Airbnb-konto og lag annonser for dine utleiesteder. 

Konvertering fra iCal:

Tidligere var det kun mulig å koble til Airbnb ved hjelp av en iCal tilkobling, men nå bruker vi en mer robust tilkobling som heter REST API. 

Når du bytter fra iCal:

 • Dersom du har noen aktive URL-er for å importere kalendere inn til Sirvoy, vil du bli bedt om å slette disse. Inntil du gjør dette, vil eventuelle tilknyttede romtyper være utilgjengelige for tilkoblingen. Fjerning av disse URL-ene vil ikke slette noen gjeldende bookinger, men Sirvoy vil ikke lenger motta oppdateringer til disse.

Slik sletter du URL-ene for import av kalenderen fra Airbnb:

 1. Gå til Innstillinger -> Salgskanaler -> iCal.
 2. Se etter enheter med «Henting av Booking (Import).»
 3. Slett Url-en som lenker enheten til Airbnb, ved å klikke på søppelbøtteikonet.
 4. Gjenta trinnene nevnt ovenfor for samtlige URL-er fra Airbnb. 
 • Airbnb iCal-bookinger med samtlige gjestedataene vil bli automatisk oppdatert til den nye tilkoblingen når du bytter
  • Prisen i bookingen vil nå gjenspeile prisen fra Airbnb.
  • Eventuelle fremtidige endringer til disse bookingene vil bli importert fra Airbnb uten problemer.
  • Interne kommentarer og meldingene fra gjestene overføres ikke.
 • Med iCal-tilkoblingen ble Airbnbs tjenestegebyr delt mellom verten og gjesten. Med en REST API tilkobling derimot, krever Airbnb et vertsgebyr. Derfor anbefaler vi å øke prisene med 15 %, da vil du beholde samme prisnivå for gjestene og inntektene dine forblir mer eller mindre uendret.
 • Når du med den nye koblingen lagrer hvordan du har koblet dine enheter i Sirvoy til dine annonser i Airbnb (trinn 6 under overskriften «Koble sammen dine kontoer hos Sirvoy og Airbnb»), vil Airbnb automatisk fjerne eventuelle «URL for import» på sin side for de koblete annonsene.
 • Den nye REST API tilkoblingen vil forandre alternativet «Forespørsel til verten» til «Bestille øyeblikkelig».

Koble sammen dine kontoer hos Sirvoy og Airbnb:

 1. Logg inn på Airbnb.
 2. I en annen fane, men i samme nettleservindu, vennligst logg inn på Sirvoy.
 3. I Sirvoy, gå til integrasjonssiden for Airbnb  under Innstillinger -> Salgskanaler -> Airbnb -> Rediger og klikk på «Koble til Airbnb».
 4. Se gjennom vilkårene, og klikk «Tillat» for å godkjenne disse.
 5. På integrasjonssiden for Airbnb,  koble dine romtyper i Sirvoy til de samsvarende annonser i Airbnb. Ta hånd om eventuelle advarsler som vises på siden (for eksempel forskjellige skattesatser i Sirvoy og Airbnb).
 6. Klikk på «Lagre».
 7. Importer dine bookinger fra Airbnb

Merk: Feilmeldinger om forskjellige skattesatser løses ved å bruke samme skattesats i både Sirvoy og Airbnb.

For å redigere skatter i Airbnb:

 1. Gå til Meny -> Annonser og klikk på annonsen du ønsker å redigere. 
 2. Klikk på «Prissetting og tilgjengelighet».
 3. Gå til overskriften «Skatter» og klikk «Rediger».

For å redigere skatter i Sirvoy:

 • For individuelle romtyper:
  • Gå til Innstillinger -> Romtyper.
  • Klikk på «Rediger» ved siden av romtypen du ønsker å redigere.
  • Velg en avgiftssats fra rullegardinlisten under «Inkl. MWStsats».
 • For generelle skatteinnstillinger: 
  • Gå til Innstillinger -> Betaling og fakturering
  • I boksen «Merverdiavgift MVA» kan du opprette eller slette skattesatser etter behov.
  • Sletting av skattesatser tilordnet romtyper kan føre til feilaktige priser. Kun skattesatser som ikke blir brukt bør slettes.

Annonser i Airbnb samsvarer til romtyper i Sirvoy (ikke individuelle enheter). Derfor er det viktig, at dine annonser i Airbnb har like mange enheter som romtypen i Sirvoy du har koblet den mot. 

 • Dersom du har flere annonser i Airbnb enn tilsvarende romtyper i Sirvoy, kan du enten fjerne noen annonser i Airbnb eller opprette nye romtyper i Sirvoy.
 • Dersom du kobler en annonse i Airbnb til en romtype i Sirvoy med flere enheter, vil Airbnb lese det som om du har flere, identiske annonser av samme slag og ikke en unik annonse. Dette kan føre til overbookinger, fordi Airbnb vil fortsette å selge tilgjengelige enheter selv om denne annonsen allerede er booket.

Eksempel: 

Dersom du har 5 forskjellige leiligheter med 5 annonser på Airbnb, må disse kobles til 5 forskjellige romtyper i Sirvoy, som hver inneholder én enhet.

Eller dersom du har 5 identiske leiligheter, kan du:

 • Enten bruke 1 annonse på Airbnb for å representere alle fem leilighetene og koble denne til 1 romtype i Sirvoy som inneholder fem enheter.
 • Eller bruke 5 forskjellige annonser på Airbnb (én for hver leilighet) og koble disse til 5 forskjellige romtyper i Sirvoy, som hver inneholder én enhet.

Din konto i Sirvoy og Airbnb er nå koblet sammen!

Fra nå av vil Sirvoy styre priser, tilgjengelighet og restriksjoner for dine annonser på Airbnb. Derfor er det viktig at alle fremtidige oppdateringer av disse funksjonene gjøres i Sirvoy siden de uansett vil overstyre disse innstillingene på Airbnb. Endringer gjort i Sirvoy vil være synlige på Airbnb i løpet av noen minutter.

En liten ting til:

 • Samtlige bookinger som gjennomføres via REST API koblingen inneholder tjenestegebyret vertsgebyr fra Airbnb. Beløpet vil variere avhengig av lokasjonen til dine annonser og din Airbnb konto, men varierer vanligvis mellom 14–16 %. Derfor anbefale vi å øke prisene i henhold til denne avgiften.
 • «Hvor nærme innsjekking gjesten kan booke» og «Hvor lang tid i forveien gjesten kan booke» er to innstillinger i Airbnb som du enten spesifiserer for hver enkel annonse eller benytte standardinnstillingene som gjelder for alle annonser.
 • Airbnb henter priser fra Sirvoy uten inkludert MVA og vil anvende samme valuta som du bruker i Sirvoy. 
 • Airbnb støtter ikke prissetting basert på antall personer, derfor vil Sirvoy sende en enkel fast pris til Airbnb basert på innstillingen «antall gjester» fra romtypen. Det finnes imidlertid en annen måte å opprette priser basert på antall personer i Airbnb.

Merk: Selv om  overbookinger sjeldent skjer, må de likevel løses raskt.

Merk: I sjeldne tilfeller kan bookinger mottatt fra salgskanaler fordeles på forskjellige rom.