Dersom en overbooking oppstår vil du få et varsel om det på e-post og en melding vil også vises på detaljsiden for bookingen.

Overbookingsmeldingen i den gule boksen viser hva som ble forespurt (romtype, antall gjester, datoer osv.). Sammenlign denne informasjonen med innholdet fra den relevante bookingen for å finne ut av problemet og hva som mangler. Den vanligste årsaken er at ingen rom var tilgjengelig, eller at rommet ikke var tilgjengelig for hele perioden. Vær oppmerksom på at når ingen rom er tildelt overbookingen, vises antall netter alltid som «1».

Dersom du har ledig plass til gjestene:

 1. Legg manuelt til rom av den forespurte romtypen i bookingen.
  • Dersom du ønsker å legge til et rom av en annen romtype enn den som har blitt forespurt, anbefaler vi at du gjør dette direkte i salgskanalen. For mer informasjon, se denne artikkelen.
  • For bookinger fra iCal-kanaler må man legge til eksakt samme enhet som ble bestilt på kanalen. (Dersom enheten allerede er opptatt i Sirvoy, må den først gjøres tilgjengelig ved å flytte bookingen som for øyeblikket blokkerer enheten.) Om du legger til en annen enhet i stedet, vil bookingen automatisk bli kansellert. Dersom det er nødvendig å bytte til en annen enhet, må dette gjøres på kanalens side.
 2. Merk overbookingen som løst.

Hvis du ikke har rom til gjestene:

 1. Kontakt salgskanalen så snart som mulig og forklar situasjonen. Sirvoy kan ikke kontakte salgskanalen for deg.
 2. Hvis salgskanalen går med på å kansellere bookingen eller endre datoene, vil den bli oppdatert automatisk så snart oppdateringen er mottatt i Sirvoy.

Vennligst merk:

 • En kansellering av bookingen i Sirvoy vil ikke endre bookingstatusen i salgskanalen. Hvis bookingen må kanselleres må dette gjøres fra salgskanalen.
 • Din avtale med salgskanalen kan innebære at du må finne et alternativ.
 • Hvis du kontakter gjesten direkte med et alternativt tilbud, kan gjesten gå med på å kansellere eller endre bookingen gjennom salgskanalen.

Grunnene til overbooking kan være forskjellige. Hvis du ofte får overbookinger, har spørsmål eller trenger råd om hvordan du kan unngå slike situasjoner, vær snill og kontakt vår kundeservice. De relaterte artiklene som det er henvist til på denne siden kan også gi deg nyttig informasjon.