Ved hjelp av Sirvoys channel manager kan du koble deg til Airbnb for å importere bookinger og automatisk oppdatere romtilgjengelighet og priser.

Før du setter i gang:

 • Opprett en Airbnb-konto og lag annonser for dine utleiesteder. 
 • Dersom du allerede har en iCal-forbindelse mellom Airbnb og Sirvoy bør du slette dine importkalendere fra Airbnb.
 • Merk at kun administratorer av Airbnb-kontoen din, ikke co-hoster, kan se og tilordne annonser.

Koble sammen dine kontoer hos Sirvoy og Airbnb:

 1. Logg inn på Airbnb.
 2. I en annen fane, men i samme nettleservindu, vennligst logg inn på Sirvoy.
 3. I Sirvoy, gå til integrasjonssiden for Airbnb  under Innstillinger -> Salgskanaler -> Airbnb -> Koble ti.
 4. Les vilkårene, og klikk «Tillat» for å godkjenne disse.
 5. På integrasjonssiden for Airbnb,  koble dine romtyper i Sirvoy til de samsvarende annonsene i Airbnb. Ta hånd om eventuelle advarsler som vises på siden (for eksempel forskjellige skattesatser i Sirvoy og Airbnb).
 6. Klikk på «Lagre».

Din konto i Sirvoy og i Airbnb er nå koblet sammen!

Fra nå av vil Sirvoy styre priser, tilgjengelighet og restriksjoner (med  noen viktige unntak) for dine annonser på Airbnb. Derfor er det viktig at alle fremtidige oppdateringer av disse funksjonene gjøres i Sirvoy siden de uansett vil overstyre disse innstillingene på Airbnb. Endringer gjort i Sirvoy vil være synlige på Airbnb i løpet av noen minutter.

Airbnb vil aktivere «Instant Book» som standard. Det betyr at samtlige bookinger er betraktet som endelige og ikke forespørsler.

Annonser i Airbnb samsvarer til romtyper i Sirvoy (ikke individuelle enheter). Derfor er det viktig, at dine annonser i Airbnb har like mange enheter som romtypen i Sirvoy du har koblet den mot. 

 • Dersom du har flere annonser i Airbnb enn tilsvarende romtyper i Sirvoy, kan du enten fjerne noen annonser i Airbnb eller opprette nye romtyper i Sirvoy.
 • Dersom du kobler en annonse i Airbnb til en romtype i Sirvoy med flere enheter, vil Airbnb lese det som om du har flere identiske annonser av samme slag, og ikke én unik annonse. Dette kan føre til overbookinger, fordi Airbnb vil fortsette å selge tilgjengelige enheter selv om denne annonsen allerede er booket.

Eksempel: 

Dersom du har 5 forskjellige leiligheter med 5 annonser på Airbnb, må disse kobles til 5 forskjellige romtyper i Sirvoy, som hver inneholder én enhet.

Eller dersom du har 5 identiske leiligheter, kan du:

 • Enten bruke 1 annonse på Airbnb for å representere alle fem leilighetene og koble denne til 1 romtype i Sirvoy som inneholder fem enheter.
 • Eller bruke 5 forskjellige annonser på Airbnb (én for hver leilighet) og koble disse til 5 forskjellige romtyper i Sirvoy, som hver inneholder én enhet.

En liten ting til:

 • Airbnb tar et servicegebyr på rundt 15 %. For å kompensere for dette, bør du vurdere å øke prisene dine.
 • «Hvor nærme innsjekking gjesten kan booke» og «Hvor lang tid i forveien gjesten kan booke» er to innstillinger i Airbnb som du enten spesifiserer for hver enkel annonse, eller du benytter standardinnstillingene som gjelder for alle annonser.
 • Airbnb henter priser fra Sirvoy uten inkludert MVA og vil anvende samme valuta som du bruker i Sirvoy. 
 • Airbnb støtter ikke prissetting basert på antall personer, derfor vil Sirvoy sende en enkel fast pris til Airbnb basert på innstillingen «antall gjester» fra romtypen. Det finnes imidlertid en annen måte å opprette priser basert på antall personer i Airbnb.

Tips: Vårt supportteam kan sette opp dette sammen med deg. Ta kontakt med oss gjennom chatten eller avtal en  gratis videokonferanse.

Merk:

 • Airbnb deler ikke gjestenes e-postadresser med Sirvoy. Vennligst bruk Airbnbs interne kommunikasjonsverktøy for å kommunisere med gjestene.
 • Selv om overbookinger sjeldent skjer, må de likevel løses raskt.