Avhengig av behovene dine, er det flere måter du kan sette opp bookingmotoren med forhåndsutfylte valg slik som datoer, antall personer, språk, kategori osv. Du har også mer avanserte muligheter. Se noen forslag nedenfor.

Sett opp forhåndsutfylte valg for bookinger på nettsiden din

Noen ganger ønsker du å ha forhåndsutfylte valg for gjestene som booker på nettsiden din. Disse valgene er inkludert i den genererte koden, så du kan for eksempel ha en side som viser et valgt rom eller kategori og en annen side med et annet utvalg. Eller kanskje en side om en spesiell hendelse med forhåndsutfylte datoer.

 1. Gå til: Innstillinger -> Bookingmotor -> Hvordan installere.
 2. Klikk på «Avansert».
 3. Legg til parametrene du ønsker. Hvis du legger til innsjekkings- og utsjekkingsdato, vil flere valg bli tilgjengelige, blant annet hvilket trinn i bookingprosessen gjesten skal sendes til når de trykker på linken.
 4. Hvert valg vil utløse en oppdatering av forhåndsvisningen av bookingmotoren (lengre ned på siden), som viser hvordan det vil se ut i din egen bookingmotor.
 5. Når du er ferdig, kan du kopiere koden i feltet «Kopier denne koden» og du kan legge den til på nettsiden din hvor den vil ha de forhåndsutfylte valgene du har satt opp. Disse alternativene er ikke lagret i Sirvoy, så du kan generere så mange koder du ønsker og installere dem på forskjellige sider slik at du kan ha forskjellige valg vist på forskjellige deler av nettsiden din.

Opprett URL-lenker til bookingmotoren med forhåndsutfylte datoer osv.

Dette er en måte du kan tilpasse skjemaet du allerede har på nettsiden din. Det kan være nyttig hvis du vil lenke til, eller omdirigere til, bookingmotoren med enkelte felt ferdig utfylt, for eksempel datoer, antall personer, språk, kategori (plassering) osv. Dette kan for eksempel være nyttig i e-postkampanjer.

 1. Innstillinger -> Bookingmotor -> Hvordan installere.
 2. Klikk på «Avansert».
 3. Legg til parametrene du ønsker. Hvis du legger til innsjekkings- og utsjekkingsdato, vil flere valg bli tilgjengelige, blant annet hvilket trinn i bookingprosessen gjesten skal sendes til når de trykker på linken.
 4. Hvert valg vil utløse en oppdatering av forhåndsvisningen av bookingmotoren (lengre ned på siden), som viser hvordan det vil se ut i din egen bookingmotor.
 5. I feltet «Adresse med bookingmotoren installert – for å generere en tilpasset URL» skriver du inn URL-adressen til siden der bookingmotoren er installert.
 6. Feltet «Tilpasset URL» vil nå vises og URL-en der vil endres automatisk i henhold til eventuelle tilleggsparametere som du har lagt til. Denne kan nå brukes i en e-post eller til et annet formål der du vil sende gjester til en side med forhåndsutfylte valg.

Merk: Tilpassede URL-lenker kan kombineres med bruk av forhåndsutfylte valg i koden som skal installeres (se den øverste delen). Merk at URL-parametere har prioritet hvis de kombineres med verdier satt i koden. Kombinasjonen av de forhåndsutfylte valgene i koden og de forhåndsutfylte valgene fra URL-en, vil utgjøre valgene som brukes for den gjesten.

Merk:

 • Disse instruksjonene fungerer også hvis du installerer bookingmotoren i WordPress med deres plugin.
 • Kategorivalget kan brukes til å sende gjesten din til et bestemt sett med romtyper. Dette kan være nyttig hvis du administrerer flere steder.
 • For å kunne velge en enhet på forhånd, må innstillingen «La gjesten velge enhet» være satt til «Påkrevd» i innstillingene for bookingmotoren.
 • Merk at denne funksjonen ikke hindrer gjesten fra å endre valgene senere.

Eksempel på andre avanserte bruksområder: Lag ditt eget tilpassede søkefelt koblet til Sirvoys Bookingmotor(er)

Hvis du har problemer med nettsideleverandøren din, er det et alternativ under «Avansert» som sier «Har du problemer?» Prøv en alternativ syntaks. (Merk av i sjekkboksen.)

Dette er også en syntaks som kan brukes til andre mer avanserte integrasjoner, for eksempel å kombinere flere bookingmotorer i én. Merk deg at dette krever litt kunnskap om webutvikling. Webutvikleren din kan bruke eksemplet som vises i feltet «Kopier denne koden», som nå også viser kode for å inkludere bookingsmotoren på en dynamisk måte i Javascript. Alle de samme funksjonene som støttes ved hjelp av koden, støttes også her. Parametere i URL-er har også prioritet i dette tilfellet, akkurat som beskrevet ovenfor.

Det kan for eksempel være lurt å lage ditt eget tilpassede søkefelt (bookingmotor) og koble til én eller flere bookingmotorer i Sirvoy. Eller hvis du administrerer flere eiendommer fra samme side og ønsker at gjestene først skal velge hvilket overnattingssted de vil booke, velge datoer og mer, og etter dette få søkeresultatet på bookingmotoren i Sirvoy. Du kan koble til forskjellige Sirvoy-motorer som administreres med samme konto i Sirvoy, eller motorer fra forskjellige Sirvoy-kontoer. Hvis du har eksempler som du tror andre vil ha nytte av, kan du kontakte oss, og vi kan kanskje inkludere dem her!