Hva er PEPPOL?

PEPPOL står for Pan-European Public Procurement OnLine.

Det er et nettverk for sending av fakturaer – i likhet med et telefonnettverk. Når noen sender deg en SMS, kan du øyeblikkelig gjenkjenne vedkommende ved hjelp av telefonnummeret. Det samme gjelder for mottak av fakturaer gjennom PEPPOL-nettverket. Mottakeren kan enkelt identifisere avsenderen av fakturaen ved deres ‘PEPPOL ID’.

Kort sagt: med PEPPOL kan du trygt sende e-fakturaer til selskaper og myndigheter over hele verden.

Opprette tilkoblingen til PEPPOL

 1. Sjekk at du har en Sirvoy Pro-konto.
 2. Gå til Innstillinger -> Finanser -> Faktureringsfunksjon -> Peppol-innstillinger. Angi BIC/IBAN og/eller Bankgiro/Plusgiro som du ønsker at skal vises på PEPPOL-fakturaen.
 3. Gå til Innstillinger -> Finanser -> Sending av fakturaer via PEPPOL. Kontroller at informasjonen er riktig, og klikk «Lagre» for å opprette en PEPPOL-profil. Du må ha registrert ditt MVA-nummer i Sirvoy for å kunne bruke PEPPOL. (Selv om du allerede har en profil i PEPPOL-nettverket, vil det være nødvendig å opprette en ny profil som er spesielt beregnet på å sende fakturaer fra Sirvoy. Denne profilen er «bare send», du vil ikke kunne motta PEPPOL-fakturaer i Sirvoy.)
 • Kun for svenske kunder: Vennligst legg til organisasjonsnummeret ditt (SE: ORGNR) dersom du ønsker å sende fakturaer gjennom PEPPOL ved å bruke SE: ORGNR PEPPOL Scheme (I tillegg til å bruke gjestens MVA-nummer, kan du også bruke organisasjonsnummeret for å finne ut hvor du skal sende PEPPOL-fakturaen). Du kan se dette alternativet etter (faktura) > Send via PEPPOL.

Sende en faktura

 1. Klikk «Send via PEPPOL» på en faktura i Sirvoy.
 2. Skriv inn klientens PEPPOL-ID (f.eks. deres GLN, MVA-nummer eller organisasjonsnummer) og velg tilsvarende «PEPPOL Scheme». Når mottakeren er godkjent, er det mulig å sende fakturaer.
 3. Rediger eventuelle valgfrie felter dersom fakturamottakeren krever dette.
 4. Når fakturaen er sendt, sjekk fakturahistorikken for å forsikre deg om at fakturaen er levert riktig.

Merk:

 • Du kan sende opptil 10 fakturaer gratis via PEPPOL hver måned. Ytterligere fakturaer vil bli belastet med 1 EUR hver.
 • Når du sender fakturaen via PEPPOL, vil du se denne meldingen «Awaiting Processing by PEPPOL Network»» Det betyr at PEPPOL vil fortsette å sende fakturaen til den er sendt. (Noen ganger kan det være en forsinkelse på opptil 4 uker.) Det er ikke nødvendig å klikke på send faktura på nytt flere ganger.
 • Dersom du ønsker å kreditere en faktura via PEPPOL, kan du gjøre det gjennom Sirvoys krediterte faktura. I så fall må du opprette en faktura med en negativ saldo og sende den for å utligne eller «kreditere» den tidligere sendte fakturaen.