Noen bookingkanaler har virtuelle kort, slik at hotellet kan belaste gjesten. Et virtuelt kort er et sett med kredittkortdetaljer som bare kan bli belastet i løpet av en begrenset tid, og med et begrenset beløp.

Booking.com
Booking.com bruker bare virituelle kort i enkelte land. Sjekk med brukeradministratoren din hvis du ønsker å vite om virtuelle kort er tilgjengelig i ditt land. Hvis du logger inn på Booking.com kan du velge om du ønsker å akseptere «alternative payment methods». Hvis du velger ja, kan gjester også booke uten å legge igjen kredittkortinformasjonen sin. Hvis gjestene betaler direkte til Booking.com, vil du motta et virtuelt kort som du kan bruke for å belaste Booking.com etter at gjesten har sjekket inn. Det virtuelle kortet finner du ved å logge inn på Booking.com.

Expedia
Du bestemmer selv om du ønsker å gi gjesten muligheten til å betale på hotellet (Hotel Collect), eller på det tidspunktet de legger inn bookingen (Expedia Collect). Dette kalles «Expedia Traveler Preference (ETP)». Hvis en gjest velger å betale direkte på Expedia-nettsiden (Expedia Collect, mottar du et virtuelt kort fra Expedia, som du kan bruke for å belaste Expedia for bookingen.

Agoda
Gjester får muligheten til å betale på det tidspunktet de legger inn bookingen, eller senere. I begge tilfeller må de legge igjen kredittkortinformasjonen sin, og i begge tilfeller vil Agoda lage et virtuelt kort. Det virtuelle kortet er synlig i Agoda-ektranettet under Reports > Bookings. Du kan bruke det for å belaste Agoda når gjesten sjekker ut.

Vennligst les her for å se hvordan virtuelle kort fungerer sammen med betalingsløsningen Stripe.