Vår intuitive nettsidebygger hjelper deg å lage en enkel og nyttig nettside i noen få trinn. Denne artikkelen gir en enkel guide slik at du kan lage din egen attraktive nettside. Du vil raskt kunne se en forhåndsvisning (desktop- eller mobilversjon), slik at du ikke trenger å gjøre mer enn å klikke «lagre».

Det er enkelt: Opprett. Lagre. Vise.

Trinn 1: Aktiver Nettsidebygger

 1. Gå til Innstillinger -> Bookingmotorer.
 2. Klikk på de tre prikkene ved siden av bookingmotoren du ønsker.
 3. Klikk på «Aktiver Nettsidebygger» i rullegardinlisten.

Når den er aktivert, blir du sendt til nettsidebyggeren og fra da vil knappen hete «Nettsidebygger», slik at du kan gå tilbake å endre på ting ved en senere anledning.

Trinn 2: Velg utseende

Under Globale innstillinger -> Utseende velger du hvordan du vil at nettsiden din skal se ut. Her har du forskjellige alternativer:

 • «Farger» – velg farger for områder som bakgrunnen, menyen eller klikkbare elementer (f.eks. «Primær» endrer farge på e-post, telefon eller sosiale medier linker).
 • «Meny» – bestem høyden på menylinjen og om den skal være fast på toppen eller om den skal følge med siden opp og ned.
 • «Fonter» – velg hvilken font du vil at overskriftene skal ha.

Trinn 3: Velg innhold

Under Seksjoner kan du bestemme hva som skal inkluderes på nettsiden din. Ved å klikke på en seksjon, kan du tilpasse ordlyden for menyetikettene «Hjem», «Om oss», «Romtyper» og «Kontakt» på alle språkene du har valgt i Sirvoy-systemet. Her kan du også legge til en overskrift og underoverskrift for hver av seksjonene hvor det er aktuelt. Seksjonen «Hjem» vil alltid vises på nettsiden din, mens de andre seksjonene har du mulighet til å aktivere eller deaktivere. I tillegg har du følgende alternativer i hver seksjon:

 • «Hjem» – Under Innstillinger -> Bakgrunn, kan du bruke et av bildene som er gitt, eller laste opp ditt eget bakgrunnsbilde og bestemme hvordan det skal vises på nettsiden din. Innstillinger -> Overskrift og underoverskrift lar deg velge tekstjustering og farge. Prøv forskjellige alternativer og se hvilke som fungerer best i forhåndsvisningen. Klikk på «Lagre»-knappen øverst på siden når du er fornøyd med innstillingene.
 • «Galleri» – Når denne delen er aktivert, kan du laste opp bilder som gjestene dine kan se som et galleri (under Innstillinger -> Bilder ). I opplastingsprosessen har du mulighet til å redigere bildet før du bekrefter opplastingen. Du har også mulighet til å velge mellom forskjellige størrelser og rekkefølgen på bildene. Når du klikker på et opplastet bilde, åpnes gallerivisningen som i en lysbildefremvisning slik at gjestene dine rolig blir tatt gjennom galleriet automatisk. Gjesten kan også vise bildene manuelt i sitt eget tempo og har også muligheten til fullskjermvisning for en enda mer oppslukende opplevelse.
 • «Om oss» – Her kan du legge til tekst i tekstboksen for å beskrive eiendommen din eller fortelle gjestene om alt det andre du vil at de skal vite om deg. Bruk Markdown-funksjonen til å utforme teksten som du ønsker.
 • «Romtyper» – Aktivering av denne delen vil som standard vise alle romtyper som er tilgjengelige på eiendommen din og bildene deres slik som de vises i bookingmotoren. Bildene som vises er de du har lastet opp for hver romtype i Sirvoy. Ved å klikke på et hvilket som helst romtypebilde, vil beskrivelsen av romtypen som er satt opp i Sirvoy vises. Hvis du foretrekker å bare vise utvalgte romtyper i denne delen av nettsidebyggeren, deaktiverer du «Alle romtyper i bookingmotoren» under Innstillinger -> Romtyper som vises og aktiverer så de romtypene du vil skal vises.
 • «Vilkår og betingelser» – Du kan aktivere denne delen for å publisere vilkårene og betingelsene slik at gjestene kan se dem. Bruk tekstboksen i denne delen for å legge til vilkår og betingelser og annen viktig informasjon til dine gjester. Med markdown-funksjonen kan du utforme teksten som du vil.
 • «Kontakt» – Under Innstillinger -> Kontaktinformasjon, kan du velge å enten bruke standard kontaktinformasjon fra Sirvoy-kontoen din, eller tilpasse informasjonen for nettsiden din. Innstillinger -> Sosialt lar deg legge til linker til sosiale medier. Nettsiden vil da umiddelbart vise de sosiale mediene du velger nederst på siden under «Finn oss på».

Trinn 4: Gjør deg synlig

Sirvoy nettsidebygger hjelper deg å bli sett av flere. Her er hvordan:

 • Under Globale innstillinger -> Domene vil du se forskjellige alternativer for domenenavn å velge mellom. Bare legg til domenenavnet du ønsker sammen med et av domenene. Klikk på «Lagre» for å gjøre domenenavnet til ditt. Klikk deretter på «Besøk siden» øverst på siden for å åpne den ferdige nettsiden for å dele den med alle!
 • Under Globale innstillinger -> SEO kan du definere hvordan du vil bli funnet på søkemotorer på nettet. SEO (Search Engine Optimization) er det å optimalisere nettsidene dine for at de kan komme høyere opp på søkeresultatsidene. En del av SEO-prosessen er å bruke gode søkeord i tittelen og beskrivelsen av nettsiden din: ord og setninger om hva du tilbyr og hvor du befinner deg. Deretter vil en søkemotor (som Google) bruke informasjonen til å bestemme om nettsiden er relevant til et bestemt søk og hvordan siden skal rangeres i søk etter et bestemt begrep. Det er det som gir en nettside sin søkerangering.

Gå til «Beskrivelse» under Innhold -> Grunnleggende for å legge til relevante nøkkelord eller setninger på det valgte språket.

På Google kan du i tillegg bekrefte eierskap av nettsiden din. I denne prosessen får du en HTML-tag-verdi. Kopier denne verdien og lim den inn i feltet «Google SearchConsole HTML Tag value (content)» under Innstillinger -> Google. Dette vil øke rangeringen din og sjansene for å bli oppdaget av flere potensielle gjester i Googles søkemotor.