Ja! Du kan når som helst importere bookinger med vårt importverktøy.

Merk: Om kontoen din er koblet til Booking.com, vil disse bookingene automatisk bli importert til Sirvoy. Vennligst pass på at du ikke har med bookinger fra Booking.com i filen du sender.

Slik importerer du bookinger

 1. Gå til Innstillinger -> Konto -> Importer bookinger.
 2. Oppgi booking data – enten ved å fylle ut skjemaet manuelt eller ved å laste opp en CSV -fil (se krav nedenfor).
 3. Klikk på VERIFISER.
 4. Kontroller feil og advarsler ved å holde markøren over feil-/advarselssymbolet og juster skjemaet deretter. (Forskjellen mellom disse to er forklart nedenfor.)
 5. Klikk igjen på VERIFISER. Dersom det ikke er noe feil, vil IMPORT -knappen bli synlig.
 6. Klikk på IMPORT.
 7. På bekreftelsessiden kan du klikke på de forskjellige lenkene for å se hver enkelt fullstendige booking.

Krav til CSV -filen

1. Felt er atskilt med komma (,). Om dataene i et felt inneholder komma, bruk doble anførselstegn («) før og etter. Dette betyr,

 • Om du eksporterer CSV -filen fra Excel (Windows), vennligst velg «komma» som skilletegn.
 • Om du eksporterer CSV -filen fra Numbers (Apple), vennligst sjekk at du har angitt punktum (.) som desimalskille under «Systemvalg> Språk og region> Avansert -> Generelt». Det kan hende at du må starte Numbers på nytt før du kan eksportere CSV -filen.

2. Følgende overskrifter kreves: Room No., Check-in, Check-out, Number of Guests, Price per Night, First Name. Rekkefølgen til disse overskriftene er ikke viktig.

3.Følgende overskrifter er valgfrie: Booking ID, Last Name, Company, Address, Post/Zip Code, City, Country, Phone, Email, Guest Message, Comment, Confirmed (bruk «0» for ubekreftete og «1» for bekreftete bookinger), Guest Name (brukt for et bestemt rom i kombinerte bookinger), Room Comment (brukt for et bestemt rom i kombinerte bookinger), Language (tobokstavskode; f.eks. «no» for norsk).

Merk:

 • Stavemåten til overskriftene må være helt identisk som skrevet ovenfor. Dette betyr at du må bruke de engelske overskriftene på samtlige språk.
 • Dersom ingenting har blitt angitt under Language, vil «Foretrukket språk» for denne bookingen automatisk bli satt til engelsk. Om engelsk ikke er blant de støttede språkene du har valgt, vil språket du har valgt for kontoen din automatisk bli valgt.

4. Når du importerer bookinger, kan du bruke ulike datoformater, som f.eks:

Eksempel Importert som:
01/02/2024 mm/dd/ååååå
01-02-2024 dd-mm-ååååååå
01.02.2024 dd.mm.ååååååå
2024/02/01 åååååå/mm/dd
2024-02-01 åååå-mm-dd
2024.02.01 ikke gyldig

5. Rader kan kombineres til en enkel booking når de får en matchende booking-ID. I så tilfelle, vennligst legg merke til det følgende:

 • Noen felt ignoreres i rader etter den første relaterte gjeldende rad.
 • First Name & Last Name ignoreres kun om begge navnene samsvarer med den første relaterte gjeldende rad. Ellers vil begge bli slått sammen og importert som Guest Name for det rommet – men kun om Guest Name ikke allerede inneholder andre data.
 • Comment ignoreres kun om denne samsvarer med den første relaterte gjeldende rad. Ellers blir den importert som Comment for dette rommet – men kun om feltet Room Comment ikke allerede inneholder andre data.

6.  Filen kan ikke inneholde mer enn 100 linjer. Dersom en fil er lengre enn det, må den deles opp i flere filer på under 100 linjer hver.

Forskjellen mellom feil og advarsler

Ved verifisering av dataene kan det forekomme feil og/eller advarsler i visse celler. Ved å holde musepekeren over symbolet, vil du se årsaken til det.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 23 52

Så lenge du ser feil, er det ikke mulig å importere bookinger. Derfor vil du heller ikke se IMPORT -knappen. Noen eksempler på feil er:

 • Rom ikke tilgjengelig for valgte datoer -> Dersom rommet allerede er booket.
 • Det finnes mer enn én booking for [roomname] for [day] -> Dersom det er en annen booking for samme rom og tidspunkt i samme fil.
 • Ugyldig «Room No.» -> Dersom rommet ikke finnes eller er stavet feil.
 • Ugyldig «Phone». Sannsynligvis på grunn av manglende «Country»  -> Dersom telefonnummeret ikke kan verifiseres og landet enten mangler eller er ugyldig.
 • Denne filen er for stor til å importeres, maksimalt antall linjer: 100. Vennligst del filen i mindre deler. -> Filen overskrider 100 linjer. Se punkt 6 om kravene til filen.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 24 05

Advarsler, derimot, hindrer deg ikke i å importere bookinger. De varsler deg bare om at noen detaljer ikke er i henhold til innstillingene dine eller kan mangle i den endelige importen. Noen eksempler på advarsler er:

 • Overstiger maksimalt antall ([number]) for dette rommet -> Dersom «Number of Guests» i filen er høyere enn «maks. antall gjester», tillatt i innstillingene for denne romtypen.
 • Ugyldig eller manglende «Country» kan føre til at «Phone» er ugyldig -> Om landskode mangler eller er feil (f.eks. «UK» i stedet for «GB»).