Merk: Denne artikkelen inneholder informasjon om tredjeparts systembeskrivelser som kan endres uten forvarsel. Vær derfor oppmerksom på at noen detaljer kan være utdaterte på grunn av nylige endringer gjort av en tredjepart.

Klarna er en global betalingstjeneste som tilbyr «kjøp nå, betal senere». Basert på hvor gjesten befinner seg og på transaksjonsbeløpet, tilbyr Klarna ulike betalingsalternativer, inkludert månedlige betalinger, betal senere, engangsavtaler og betal nå. Uansett hvilket alternativ du velger får du hele beløpet direkte utbetalt fra Klarna som deretter håndterer innkreving av beløpet fra gjesten selv. For å aktivere denne betalingsløsningen i Sirvoy, må presentasjonsvalutaen (valutaen for betalingen) for prisene dine være EUR, USD, GBP, DKK, SEK eller NOK. For mer informasjon om betingelser og tilgjengelige salgs- og kjøpland, se gjerne Stripe-dokumentene her. Denne betalingsmåten er kun tilgjengelig i Sirvoy når du velger at betalingen alltid kreves.

Gjør følgende for å bruke denne betalingsløsningen:

  • Aktiver Klarna som betalingsmetode på Dashbordet ditt i Stripe-kontoen din under Innstillinger -> Betalingsmåter -> Klarna. Klikk deretter på «Be om tilgang» og godta vilkårene. Klikk på «Legg til Klarna til integrasjonene dine» og velg «Legg til Klarna i forhåndsbygd betalingsskjema». I noen tilfeller, må du klikke på «Slå på» i stedet for å aktivere denne betalingsmåten.
  • I Sirvoy, gå til Innstillinger -> Betaling og fakturering -> Kortbetalinger online og klikk «Rediger». Når Stripe er valgt som betalingsløsning og betaling er satt som obligatorisk, kan du aktivere «Klarna»-bryteren.

På betalingssiden i Stripe vil Klarna nå vises som en av de tilgjengelige betalingsmetodene for alle gjester fra de land inkludert i avtalen. Dersom gjesten velger Klarna som betalingsmetode, blir han omdirigert til Klarnas betalingsside for å fullføre betalingen. Etter en vellykket gjennomført transaksjon blir gjesten igjen omdirigert tilbake til bookingmotoren.

Merk: Selv om Klarna er aktivert, vil det fortsatt være mulig for gjester å velge å betale med kredittkort gjennom Stripe. I tillegg kan det også være mulig for gjester å betale med kredittkort gjennom Klarna og alternativet «Betal nå». Men når Klarna har blitt aktivert som betalingsmetode, vil verken kredittkortdetaljene fra Stripe eller Klarna bli lagret i Sirvoy. Av denne grunnen er det ikke mulig å belaste et gjenstående beløp på et senere tidspunkt. Vi anbefaler derfor bare å aktivere Klarna dersom du ønsker en full forskuddsbetaling for bookinger, eller dersom du ikke ønsker å belaste gjenstående beløp gjennom Stripe i Sirvoy. Kredittkortdetaljer mottatt fra salgskanaler vil imidlertid bli lagret og kan bli belastet på et senere tidspunkt, selv om Klarna er aktivert.

Merk: Klarna aksepterer kun betalinger fra kunder med faktureringsadresser i kjøpsland som har samme presentasjonsvaluta som du. For eksempel, dersom presentasjonsvalutaen din er SEK, vil Klarna kun akseptere betalinger fra kunder som har Sverige som faktureringsland. Mer informasjon finner du her.